(0)

Selecteer Regio

Wat doet het ABVV Vlaams-Brabant voor senioren?

Maak kennis met onze seniorenwerking


Wie?

Iedereen gaat ooit met pensioen. Zowel vakbondsleden als vakbondsmilitanten, maar hun engagement doet dat nooit. Zij verenigen zich als Vlaams-Brabantse ABVV-Senioren.

Wat?

De seniorenwerking bouwt een dynamische brug- en gepensioneerden werking uit. Momenteel telt onze werking een 350 tal brug- en gepensioneerden. In Vlaams-Brabant zijn er drie seniorenafdelingen actief: de Brug Leuven, de Brug Vilvoorde en de seniorencommissie Vlaams-Brabant. Jaarlijks worden allerlei vormingen, uitstappenen en discussie- en studiedagen georganiseerd.

Hoe?

In de uitbouw van deze seniorenwerking, is het belangrijk dat onze brug en gepensioneerden actief betrokken worden. Daarom is er een werkgroep opgericht: de seniorencommissie. De mandaten worden verdeeld onder de verschillende centrales. De commissie vergadert maandelijks onder begeleiding van de voorzitter. De leden kunnen meewerken aan de organisatie van uitstappen, formulering van adviezen en standpunten rond allerlei thema’s: pensioenen, gezondheidszorg, veiligheid, eenzaamheid, onderhoudsplicht,…

Gebeurt er iets met die standpunten?

Onze militanten spreken met kennis van zaken. Dus wordt er ook naar hen geluisterd. Hun invloed is duidelijk te merken. Ze zijn actief betrokken bij de Vlaamse Ouderenraad, de Europese Ouderenraad, het Europees Vakverbond, Provinciale, gemeentelijke en stedelijke seniorenraden, de overkoepelende socialistische seniorenwerking S-plus en natuurlijk ook binnen het federaal ABVV.

Meer info?

ABVV Senioren Vlaams-Brabant
Winnie Van Nerum
Maria-Theresiastraat 119-121
3000 Leuven
016/27.18.89.
winnie.vannerum@abvv.be

Terug Top